RSS

Toplu Ping Atmak

Toplu Ping

toplu ping atmanın seo açısından etkileri üzerinde çalıştığım farklı seo teknikleri vardı fakat bir arkadaşımın talebi üzerine ve piyasada en çok merak edilen konulardan birisi olması sebebiyle bu konuya eğilme ihtiyacı hissettim. Uzun bir süredir bu konu hakkında araştırmalar ve denemeler yapmaktayım. Testlerimin 3 aylık periyodu tamamlanmış durumda(seo testlerinde en verimli sonuç 3 aylık test periyodunda elde edilmektedir). Çalışmalarımı iki gruba ayırdım. Birinci aşamada trustrank, pagerank değerleri düşük ve backlink sayısı oldukça az 2 web sitesi ile başladım. Bunu takiben pr3, pr4 ve orta karar ve yüksek backlink değerlerine sahip iki web sitesini test ile devam ettim.

Birinci aşama web siteleri google güven testini geçmemiş sitelerdi henüz. Yani çok yeni siteler ve bir çok eksikleri bulunmakta. Sitemap’leri bile olmadığı için bir çok sayfası henüz indexlenmemiş durumdaydı.

İkinci aşama web siteleri ise google’de kendi sektöründe belli bir yer edinmiş olukça hızlı indexlenen alt sayfaları dahi rekabet ortamında direk ana domainlerle yarışabilen, nofollow ve dofollow birçok kaliteli backlinki bulunan sitelerdi.

toplu pingArtık eskisi gibi değil. Backlinkleri google indexledikten kısa bir süre sonra sıralama değişmiyor. Caffeinden sonra buna rastlamaya başladım. Orta karar dahi olsa rekabet içeriyorsa kelimeler en az 2 haftalık bir değerlendirme süresinin ardından sıralamalar değişiyor. Örneğin toplu pingleme genellikle otomatik imleme yada profil backlink eklemelerinden sonra yapılıyor. Manuel olarak çok az sayıda profil backlink ve imleme yaptığımda birinci aşama sitelerine, linkler kendiliğinden indexlendikten sonraki 2 haftalık periyod içerisinde kelime bazlı yükseliş kaydettim. Daha sonra yine birinci aşama web sitelerine 500 üst limit olacak şekilde otomatik olarak imleme ve profil backlink kastım ve toplu pingleme yaptım. 1- 1,5 hafta gibi bir süre içerisinde Backlinklerin %90′ını google indexledi. Sıralamada rekabetsiz kelimeler olmasına karşın bir değişiklik olmadı bu durumu Caffein güncellemesine bağlıyarak ortalama 2 hafta kadar beklemeye kadar verdim. Bu arada aynı işlemleri ikinci aşama web sitelerine uyguladım. Aradan 3 hafta gibi bir süre geçti ve birinci aşama web sitelerinin durumlarında bir değişiklik yoktu her ihtimale karşı linkleri tekrar pingledim.Fazla detaya girip konuyu uzatmadan neticeye gelelim:

Gözlemlerim neticesinde Google 3 farklı yöntem izliyor toplu pinglemelere karşı.

1.Backlinkleri indexliyor fakat sıralamaya etki etmesini önlüyor bu backlinklerin. Gözden kaçırıpta yükseltme yaptıysa bile bir süre sonra tekrar düşürüyor sırasını. Yani indexliyor fakat yok sayıyor.

2.Backlinkleri görüyor fakat görmemezlikten geliyor. Bunu nereden çıkardın derseniz, birkaç çalışmamda ortalama 1.000′in üzerinde backlinki (bilindik çok kaliteli siteler dışında) toplu pingden sonra indexlemedi. Ve sonrasında ne yaparsam yapıyım indexleme gerçekleşmedi(rss, frendfeed, linkleri parça parça web sitesinde yayınlama vs.). Evet eklendikten sonra toplu ping yapılan sitelerin %70′ini ne yaparsam yapayım google görmezden gelmişti.

3.Linkler indexleniyor. Trustrank ve sıralamaya %80 lik etki beklenirken %5 lik bir etki yapıyor. Arama motoru sistemlerine vakıf bir seo uzmanı kendisinden üstteki 3 web sitesini analiz ederek, nekadar sürede ve nasıl bir backlink politikası izleyerek onların üstüne çıkacağını ortalama olarak tesbit edebilir. Analiz sonucu en kötü şartlarda dahi %80 lik başarı elde edilecekken(yanlızca backlink bazında), toplu pingleme yapılınca google bu etkiyi %5′e kadar düşürüyor.

Web sitesi istatistik sistemlerini düşünün. Bir web sitesinin her türlü istatistiğini tutuyor. Kaç kişi, nereden girmiş, nekadar kalmış vs. vs. Arama motorları tüm bu istatistikleri bir havuzda tutup daha sonrada hepsini değerlendirmeye alıp eşleştirme, kategorizeleştirme, bu kategoriler içindeki en kaliteli siteleri tesbit etme, aynı kalitedeki siteleri farklı kriterlerle teste tutma gibi birçok işlemi yapabilen sistemlerdir. Ve bunların içindeki en büyük avcı Google‘dir. Seocular ise Google’nin avlamaya çalıştığı kurtlardır. “Kurt Bulmak İstiyorsan Kuzgunu Takip Et.” Evet Google ajan olarak kuzgunları kullanıyor. “Toplu Ping” kavramıda Google kuzgunlarından yanlızca birtanesidir.

Zamandan kazanmak adına toplu işlemler ideal olabilir. Fakat seo çalışmalarınızda Google’ye zaafiyet göstermek istemiyorsanız. Otomatikleşme taraftarı olmayın. Doğal Kalın…

Ekstra bir bilgi: domain.com/user şeklinde profil oluşturmayan ve elle eklenip toplu ping yapılmayan profil backlinkler sıralamaya etki etmektedir ve bilindiğinin aksine faydasız değildir.

 

Yorum bırakın